åbningstider

Åbent mandag til lørdag.

Mandag - Fredag 10:00 - 17:30 og lørdag 10:00 - 14:00

RESTAURANTEN ÅBNER DEN 29/06-2019

Sommer tider

25/6 - 01/08-2018

Hverdage 10.00-17.30

Lørdage 10.00 -16.00

Søndage i Juli 10.00 - 16.00

Restauranten 12.00 - 15.00 og 18.00 - 21.00

Tryk her for at læse mere
open

Røgeriet

Fiskehuset Fåborg er oprindelig bygget som røgeri, ifølge oplysninger i 1921, det består af 5 store murede røgovne med jernlåger, disse er stadig i fuld brug stort set uden brug af moderne hjælpemidler, der ryges stadig med brænde fortrinsvis bøg og rødel, suppleret af røgsmuld til koldrøgning, og lidt enebær der giver smag til nogle røgvarer. De gamle ovne tilfører desuden en helt speciel samg som man ikke møder i andre røgvarer.

Man røg oprindelig sine fødevarer for at konservere dem så de kan holde sig i lang tid og er vel som sådan bare et levn fra fortiden, i dag spiser vi røgede ting fordi de smager godt.

Koldrøgning og varmrøgning?

To meget forskellige resultater og to meget forskellige processer.

Koldrygning   tager en del længere tid end varmrygning da det forgår ved lavere temperaturer. Vi ryger typisk en lakseside i 48 timer og  aldrig ved temperaturer over 20 grader.

Koldrøget fisk er kendetegnet ved en fast konsistens, der kan skæres i tynde skiver.

Varmrygning  er en kombineret opvarmning og rygning, der ender på ca 65 grader, og tager fra 1 til 5 timer afhængig af produkt.

Varmrøget fisk er kendetegnet ved mere blød konsistens der ikke kan skæres i skiver.

webshop 791

I de gamle ovne er det ikke en eksakt videnskab, og kan ikke gøres uden en vis hensyntagen til vejr, vind, temperatur osv. Det  kræver viden, erfaring, og megen opmærksomhed.

I moderne ovne, kan man stort set bare sætte sine ting ind og trykke på knappen, så klarer ovnen resten. Men resultatet er også tilsvarende kedeligt.