åbningstider

Åbent mandag til lørdag.

Mandag - Fredag 10:00 - 17:30 og lørdag 10:00 - 14:00

RESTAURANTEN ÅBNER DEN 27/6-2020

Sommer tider

30/6 - 01/08-2018

Hverdage 10.00-17.30

Lørdage 10.00 -16.00

Søndage i Juli 10.00 - 16.00

Restauranten 12.00 - 15.00 og 18.00 - 21.00

Tryk her for at læse mere
open

Røgeriet

Det Gamle Røgeri fra 1921

Fiskehuset Fåborg er et Danmarks ældste røgerier. I 1921 blev røgeriet opført med 5 store murede røgeovne med jernlåger, og de kører her 100 år efter stadig, som de altid har gjort. Vi bruger ingen moderne hjælpemidler, når producerer røgvarer – der bruges stadig med brænde fortrinsvis bøg og rødel, suppleret af røgsmuld til koldrøgning samt lidt enebær, der giver smag til nogle røgvarer. De gamle ovne tilfører en helt speciel smag, man ikke møder i andre røgvarer.

Røgning af fødevare blev opfundet for at forbedrede holdbarheden på fødevarer – det gør vi ikke i dag, men vi røger derimod fiskene, fordi det smager himmelsk – faktisk er vi i Fiskehuset Faaborg særligt kendte for netop vores røgvarer, som tiltrækker kokke, madentusiaster og turister fra hele Europa.

Faaborg Laks:

Fiskehusets bedst sælgende produkt er varm- og koldrøget Faaborg Laks. Vi sælger fire varianter af varmrøget laks med hasselnødder og brun farin, hvidløg, neutral samt med rød og grøn peber. Vi hjælper dig gerne med en eller flere hele sider, hvis du skal holde selskab, fødselsdag etc.

Den koldrøgede laks kan købes i skiver, stykker eller sider. Koldrøget laks er meget egnet til forretter, og vi hjælper dig gerne med, hvordan den kan serveres.

Hemmeligheden bag vores røgvarer er hemmelig, – men vi kan sige så meget, at smagen er kvaliteten skyldes, at røgeovne giver en helt særlig smag, saltningen er også vigtig, alle fisk, vi bruger til røgning er af højeste kvalitet – og så bruger vi den tid, det tager!

Begge smager i øvrigt fremragende på et stykke brød til frokosten hjemme i haven eller i sommerhuset.

Kold- eller varmrøgning?

Men hvad er henholdsvis kold- og varmrøgning? Det er o meget forskellige processer og to meget forskellige resultater!

Koldrøgning tager en meget længere tid end varmrøgning da det forgår ved lavere temperaturer. Vi ryger typisk en lakseside i 48 timer og aldrig ved temperaturer over 20 grader.

Koldrøget fisk er kendetegnet ved en fast konsistens, der kan skæres i tynde skiver.

Varmrøgning er en kombineret opvarmning og rygning, der ender på cirka 65 grader, og tager fra 1 til 5 timer afhængig af produkt.

Varmrøget fisk er kendetegnet ved mere blød konsistens, der ikke kan skæres i skiver

.

webshop 791

I de gamle ovne er det ikke en eksakt videnskab, og det kan ikke gøres uden hensyntagen til vejr, vind, temperatur osv. Det kræver viden, erfaring, og megen opmærksomhed.

I moderne ovne, kan man stort set bare sætte sine ting ind og trykke på en knap, så klarer ovnen resten. Men resultatet er også tilsvarende kedeligt. I Fiskehuset er den herskende filosofi, at kvalitet kommer før effektivitet.